Blog

Akkreditált regisztrátor
08
2017 szeptember
15:10

Kategória: 2017. szeptember, 2017. szeptember    |    Címke: , , ,

Sokszor sok helyen futottam már bele abba a kérdésbe, hogy "mi az a domain" amikor arról meséltem, hogy egy domain és tárhely szolgáltató cégnél dolgozok. Sajnos sokan nem tudják, hogy ezt eszik vagy isszák, ráadásul a legtöbben arra tippelnek, hogy ez egy faj a Csillagok háborúja univerzumából, vagy valami Dothraki Khal neve, de nem! Bizony egy domain név elengedhetetlen, hogy céged, induló vállalkozásod jelen legyen online.

Sokan összekeverik a domain nevet weboldalakkal, webhelyekkel vagy az internetes szolgáltatásokkal, melyek az adott néven érhetőek el. A domain azonban a kiszolgálók azonosítására szolgáló névtartomány. Az internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, IP-címe van, ami hasonló a személyi igazolvány számunkhoz. A számítógépek közötti adatátvitel ezen címek között zajlik. A domain nevek valójában ezen nehezen megjegyezhető IP-címeket teszik könnyen megjegyezhetővé, egyben egyedivé.

A teljes cikk megtekintése

01
2017 szeptember
13:41

Kategória: Egyéb    |    Címke: , ,

Az elmúlt hetekben egy kisebb kihagyás után végre újabb nyilvánosan tesztelhető verzió érkezett a Windows 10 nagy, őszi funkcionális frissítéséből. A Windows 10 Fall Creators Update stabil verziója várhatóan szeptemberben válik elérhetővé.

A teljes cikk megtekintése

07
2017 augusztus
12:06

Kategória: 2017. augusztus, Nincs kategorizálva, Nincs kategorizálva    |    Címke: , , , ,

Terminátor, A nő, Ex machina, Transzcendens, na és persze a 2001: Ürodusszeia. Csak pár film, amely mesterséges intelligenciáról szól. Eddig a Terminátorban megalkotott, a Föld védelmére szolgáló MI, a Skynet csak egy fantazmagóriának számított, de lehet, hogy Zuckerbergék megalkottak valami hasonlót. Elon Musk szerint vigyázni kellene, milyen vizekre eveznek a mesterséges intelligenciával "játszadozó" programozók.

Egy verőfényes Kaliforniai napon a Facebook egyik MI-vel foglalkozó kutatólaboratóriumában kicsúsztak a dolgok a kutatók kezéből. No de nem egészen úgy mint a Jurassic Parkban. Na és mit gondol erről Elon Musk vagy az évszázad lebrilliánsabb elméje Stephen Hawking? Nem kell aggódni....egyelőre.

artificial-intelligence-2167835_1920

A teljes cikk megtekintése

07
2017 június
12:55

Kategória: 2017. június    |    Címke: , ,

2016. szeptember 6. és 9. között rendezték meg az Amerikai Egyesült Államokbeli Clevelandben a "Content Marketing World" névre hallgató marketing rendezvényt. Közel 50 országból érkezett több, mint 4000 kiállító a rendezvényre, amely 6. alkalommal volt megrendezve, és ebben az évben gyarapodott egy alcímmel is az előző évekhez képest. "Content Strikes Back", azaz a Tartalom Visszavág. Ez a cím pedig nem volt véletlen, hisz az egyik fő előadó nem más volt, mint a Csillagok Háborúja eredeti trilógiájának főszereplője, Mark Hamill.

A legtöbben Hamillt Luke Skywalker szerepéből ismerik, de nem elhanyagolható a másik ikonikus karaktere, melyért BAFTA díjat is nyert. A DC univerzum Jokerével szinte egybeforrt a neve az elmúlt évek alatt. Szerepelt a nagysikerű Kingsman című filmben, illetve visszatért Tricsterként a CW siker sorozatában, a The Flashben. Sokan csak színészként ismerik, de rendezői, produceri és írói munkákat is végez, sőt, aktív használója a közösségi platformoknak, azon belül is főleg a Twitternek. Az előadás zanzásított változatát a contentmarketinginstitute.com oldala hozta le.

14361100254_b256ceb745_b

A teljes cikk megtekintése

15
2017 május
13:18

Kategória: 2017. május    |    Címke: , , ,

2017. május 11-én jelentette be hivatalosan is a Microsoft, hogy szeptember körül fog megérkezni a Windows 10-re szánt idei második nagy frissítés, Fall Creators Update, azaz 'őszi alkotói frissítés' néven. A rendszert futtató számítógépekre a korábbiakhoz megszokottan ingyenesen telepíthető lesz az update.

Windows_10_Logo.svg

A teljes cikk megtekintése
Kategóriák


Címkék


Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook